Resepi Corn Flakes Chocolate Sedap!! (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Resepi Corn Flakes Chocolate Sedap!! (SbS)

Resepi Corn Flakes Chocolate Sedap!! | Yang biasa makan tentu tahu betapa enaknya beef stew kat restoran The Chicken Rice Shop (TCRS) tu. Boleh termimpi-mimpi..

Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)...

Sumber : FB Azliyana Mohd Arif
Join Group : Geng Masak Bersatu (GMB)



Bahan - bahan :-

• Milk compound chocolate (Beryl's) 250g

 • Cornflakes - 5 cawan (sukat yg belum di ramas)

• Buttercup - 1 sudu besar
• 
Papercup - (utk adunan ni dpt 50++ pcs)
.
///nak pakai coklat brand lain pun boleh///



Satukan butter dan chocolate



Cairkan butter dan chocolate guna teknik double boil



Cornflakes yang belum di ramas



Cornflakes selepas diramas...jangan hancur sangat



Ok...chocolatw dan butter dah cair...biarkan sejuk dulu..baru campur dengan cornflakes



Chocolate dan sejuk..campurkan dengan cornflakes



Gaul sebati dan pastikan semua cornflakes disaluti dengan chocolate...



Masukkan dalam papercup...dan masuk dalam peti ais dalam 5minit untuk keraskan chocolate je.. jangan lama2.. nanti lemau.



Alhamdulillah siap 1 balang... 1 balang ada 53 biji... 


Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Resepi Corn Flakes Chocolate Sedap!! (SbS)"

Post a Comment