Cara Buat Jus Tembikai Sedap!! | Aneka Resepi Masakan 2017

Cara Buat Jus Tembikai Sedap!!

Cara Buat Jus Tembikai Sedap!! | Jus tembikai ni senang sangat membuatnya, budak-budak sekolah rendah pun boleh, janji kat rumah ada blender.. kalau guna lesung batu tak boleh lah yeaaa... ok ok jom kita lihat betapa mudahnya menyediakan minuman segar ini....

Bahan diperlukan:


  • 500 g isi tembikai merah
  • 2 - 3 camca besar gula pasir
  • 1/2 cawan susu cair
  • 1/4 cawan air masak
  • 3 cawan ais kiub
  • Secubit garam (sikitt jee tau!!)
  • Tembikai yang dibentuk untuk hiasan (optional)
  • Ais kiub secukupnya (tambahan)


Cara buat:


  1. Satukan semua bahan di atas kecuali tembikai untuk hiasan. Kisar dengan kelajuan tinggi hingga semua sebati dan halus. Kalau boleh biar kisaran menghasilkan buih..
  2. Bentuk kan tembikai untuk hiasan mengikut kreativiti masing, dan selit tepi gelas yang telah disediakan. Letak kan 3 - 4 biji ais kiub (tambahan) dan tuang watermelon smoothies tadi secukunya. Hidangkan sebagai pembasah tekak.....


Selamat mencuba..
Jangan lupa share..
InsyaALLAH peroleh pahala..


Sumber : Mat Gebu
Cara Buat Jus Tembikai Sedap!!


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

2 Responses to "Cara Buat Jus Tembikai Sedap!!"